Потенциалност

Acai Berry – къде да се купуват, как действа тя? Проверете, прегледи

Acai Berry Качества
ботанически име: Euterpe oleracea EM>

Подобно на кръстоска между грозде и боровинки, В Acai (произнася ах-въздишка-ее) зрънце е малък, червеникаво-лилаво костилка, състояща се от група от семена, като само около 15%, или така са ядливи, добита от високи, стройни палми намерени около басейна на река Амазонка в Южна Америка дървета. Тези плодове също са доста нетрайни, но имат значителни хранителни качества, когато се консумират пресни.

Традиционни употреби за Acai плодове е включени лечение на диария, паразитни инфекции, кръвоизливи и язви. Като храна, Acai маса в племенни Amazon колан често смесва с скорбяла корен зеленчуци маниока и яде като каша.

Вкусът често се описва като напомня на горски плодове и шоколад. Той е намерен в големи супермаркети и магазините за здравословни храни в целия свят, обикновено под формата на сок или чай, а не пресни, просто защото им излизане на Амазонка с хранителни вещества, все още непокътнати е сложен процес.

Други приложения за Acai Бери включва естествен оцветител за храни, козметика, анти-стареене на кожата кремове, шампоани и балсами, а също така и в хранителните добавки. Скъпите Acai-базирани продукти са били широко свръх като има значителен потенциал за загуба на тегло, но по този въпрос, научно казано, журито все още навън. В действителност, в началото на 2012 г. Федералната търговска комисия обяви, че е поискала от федералните съдилища за временно спиране на дейността на уеб сайтове продажба на продукти Акай за отслабване.

Ползи за здравето на Acai Berry

списък от атрибути Това малко зрънце включва високо ниво на антиоксидантна активност, подобна на боровинки, но повече от това, което е бил открит в боровинки и ягоди. . Кислород радикална Абсорбцията капацитет (ORAC) стойности за измерване на антиоксидант силата на Acai плодов пулп / кожата прах Съобщава имат най-високата стойност ORAC между плодове и зеленчуци, или 10 пъти повече антиоксиданти от червено грозде

Acai плодове са с ниско съдържание на захар, но съдържат отлични количества калций, фибри, и витамин А. Те също съдържат антоцианин съединения като ресвератрол и цианидиране и ферулова киселина, които не само да даде плодове и зеленчуци техния различен цвят, но също обединят усилията си с флавоноиди, за да защитава организма от вредните свободни радикали. В действителност, Acai Berry съдържа от 10 до 30 пъти по-антоцианин мощност от червено вино. Полезните мастни киселини като олеинова киселина, един от същите масла намерени в зехтин, е друга силна и здрави нива на фибри поддържа системата функционира гладко.

Свойствата съдържащи inAcai Berry може да помогне за предотвратяване на здравословни проблеми като артрит, възпаление, затлъстяване, еректилна дисфункция, неврологични заболявания и алергии. проучвания Lab ги показали, че имат положителен ефект върху заболявания, свързани с оксидативен стрес, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Acai плодове трябва да се консумират в умерени количества, защото те все още съдържат захар, дори и в по-ниски нива в сравнение с други плодове. Не забравяйте, че фруктозата може да е вредно за вашето здраве в прекалено големи количества.

Acai Хранителни стойности Дозировка: 3,5 унции (100 грама) Amt. Per
сервиране% Daily

* Дневните дози са базирани на 2000 калории диета. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от вашите нужди калорични. EM>

изследванията, направени на Acai Бери

Изследване, публикувано в средата на 2011 г. съобщава, че Бери Acai не само предлага на потенциалните ползи за здравето, поради антиоксидантните му капацитет за поглъщане, но също така потиска биологична активност, която ще влоши клетъчна integrity.1

изследвания, публикувани в септември 2012 съобщава ефектите на Акай маса на химично индуциран рак на пикочните мехур при мишки, и честотата и мултиплициране на преходен клетъчен карцином (ТСС). След 10 седмици на лечение, е намерено лечение Акай пулп да се намали честотата ТСС, множеството и туморна клетъчна пролиферация, както и значително намаляване на увреждане на ДНК. Авторите на изследването съобщават, че лечението на положителния Акай пулп вероятно се дължи на антиоксидант на плода abilities.2

Целта на друго проучване е да се оцени как Acai плодове пулп засегнати метаболитни рискове разстройство. В него са участвали 10 възрастни с наднормено тегло, като 100 грама Бери маса два пъти дневно в продължение на един месец. Преди изследването, кръвната захар всеки субект, кръвното налягане, холестерол, триглицериди и други биомаркери бяха измерени.

В края на процеса на 30 дни, изследователите са намерени намаляване на глюкозата на гладно, нивото на инсулина, и общия холестерол; обаче, не е имало ефект върху кръвното налягане. Учените заключават, че Acai плодове пулп намалява нивата на избрани метаболитни маркери заболяване в наднормено тегло субекти, което показва, че по-нататъшни проучвания, включително тези на сърдечно заболяване и / или диабет тип 2, са warranted.3

Acai Бери здравословни рецепти: Blueberry Acai ласкател

Състав:

✓ 1½ чаши неподсладен бадемово мляко

✓ 1½ банани

✓ 1 чаша замразени боровинки

✓ 1 чаша замразени ягоди

✓ 1 Acai замразени шейк пакет или 1 чаша Acai сок

✓ ¾ 1 чаша лед

СИЛНИ Процедури:

Тази рецепта използва Acai плод при най-достъпно, връх свежест, без прибавка на захар. Поставете всички съставки в блендер, процес, и се наслаждавайте! Тази рецепта служи две. (Забележка:. Ако използвате сок, нарязани бадеми мляко надолу до ½ чаша)

AcaiBerry Интересни факти

Acai, хранителна суровина за хората в Амазония тропическите райони, което е събрано по същия начин в продължение на векове. палмите на 60- до 80-футови се мащабират от работници, които режат клоните, а след това се плъзга надолу по гладки, тънки стволове на земята.

BecauseAcai Berry са толкова ниско съдържание на захар и киселина, която предпазва повечето плодове, те трябва да бъдат получени, обработени, флаш-пастьоризирани, и се замразяват бързо преди да бъде транспортирано от Амазонка. Ако не се непреработени, плодът ще се окисляват, потъмнява и губи полезните хранителни вещества.

Резюме AcaiBerry

До преди десетина години, Acai Бери са били нещо нечувано от никого извън амазонските райони. На пръв поглед една нощ (благодарение на Интернет), те станаха новата суперхрана обещава невероятни възможности за отслабване. Но след това, доклади започват леене сериозни съмнения относно тези твърдения, особено в резултат на появата на многобройни (и скъпи) Acai Бери базирани диета добавки заливат интернет.

Заради толкова много противоречиви съобщения, университетски и клинични проучвания, е образувано за да стигнем до дъното на спора относно това, което тази малка южноамериканска Бери всъщност предлага хранително. Крайният резултат е, че само като почти всяка друга растителна основа храни, Acai Berry, също съдържа много полезни съединения, като мощни антиоксиданти, фибри, мононенаситени мазнини, калций, фибри, витамин А, и антоцианини, клинично доказани, че са полезни за здраве.

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...