Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – как работи, мнения, цена

Липсата на калциферол в детството води до рахит членки, хората на средна възраст се чувстват слабост и болки в тялото, в напреднала възраст води до остеопороза. “Слънчев” витамин D3, необходим за здрави кости, зъби и кръв. При недостиг на витамин А увеличава риска от инфекции, сърдечно-съдови и неврологични заболявания.

Какво е използването на витамин D3 за деца и възрастни

Molecule холекалциферол, идващи от храна и синтезира от кожата, благодарение на ултравиолетово лъчение на слънцето. Колкото по-обичайното наименование на веществото – витамин D3. Други калциферол, например, ергокалциферол (D2), имат подобни фармакологични свойства.

Защо имаме нужда от витамин D3: H4>
 • за предотвратяване на кариес, остеопороза, рахит, имунна недостатъчност;
 • подобряване на усвояването и метаболизма на калций, фосфати;
 • нормализиране на съдържанието на минерали в костите и зъбите.

Без калциферол тялото не е в състояние правилно да абсорбира калция и фосфора. В резултат на това се променя в зависимост. Например, ако липсата на калций е нарушен съсирването на кръвта. Хранителните съставки, необходими за здравината на костите, пропускливостта на клетъчните мембрани, предаване на нервните импулси.

Дневната изискването

Витамини въвеждане на тялото с храна, не е достатъчно. Ендокринолози са доказали, че в определени периоди от живота калциферол се консумира в големи количества. се изисква повече витамин D3 за интензивен растеж, инфекциозни заболявания, наранявания на кожата.

калциферол активност се измерва в международни единици, които могат да бъдат превърнати в масови единици. Например, 1 IU = 0025 мкг холекалциферол. 1 ug витамин D3 съответства на 40 IU.

Минимални дневните нужди и безопасно максимална доза на витамин D3 (IU / ден): h4>
 • Бебета 0-6 месеца -. От 400 до 1000
 • бебета 6-12 месеца -. От 400 до 1500
 • деца 1-3 години -. 600-2500
 • деца 3-8 години -. 600-3000
 • Деца 8-17 години -. 600-4000
 • Възрастни 18-70 години -. От 600 до 4000
 • По време на бременност и кърмене -. 600-4000
 • Над 70-годишна възраст – 800-4000

.

Ако ходите в слънчеви дни, кожата е достатъчно витамин D3. Бебета, възрастни хора, представители на много професии, малцина са на улицата, по-рядко остана без дрехи на слънце. Нуждите на тялото в калциферол могат да бъдат компенсирани от витаминни добавки и правилно хранене

Прочетете повече on’attuale.EN:. Сироп кленбутерол: как да се използва за деца, състава и аналози на бронходилататор лекарство

Какви храни съдържат повече D3: H4>
 • черен дроб на треска;
 • черен хайвер;
 • рибено масло;
 • мастни морска риба;
 • маслото;
 • яйчен жълтък;
 • козе мляко.

обичайната си диета от жителите на Европа не съдържа необходимото количество D2 и D3. Изследователите открили, че калциферол на дефицита от 50-90% при деца и възрастни. Експертите са наречени основната причина е ниската хранителния прием и посредствено образуването на холекалциферол в кожата.

Симптомите на дефицит и липса на витамин D3 в тялото

повишена консумация и нарушено усвояване на калциферол водят до недостиг на биологично активни вещества. Първо дефицит D3 не се прояви, защото тялото има компенсаторни способности. В бъдеще, нарушено усвояване и метаболизма на калций, промени функционирането на имунната система и хода на възпалителния процес.

Първите признаци на недостиг: H4>
 • болка в коленете и бедрените стави;
 • често инфекциозно заболяване;
 • хронична умора;
 • сезонна депресия;
 • мускулна болка.

Когато тялото губи хиповитаминоза D3 или витамин открити в храна, но не се усвоява. Ако нивото на калций в плазмата е намалена, а след това на липсата на kompensiruet за сметка на “промиване” на костите на скелета. Hypo – или авитаминоза водят до остеомалация и остеопороза, нервна и сърдечно-съдови заболявания

.
Защо предписват витамин D3

Лечението се провежда при калциферол остеомалация, срещащи се на фона на метаболитни нарушения на калций и фосфор, травма и продължително обездвижване. Препарати с витамин D3 е показан за профилактика на хиповитаминоза пациенти от високо рискови групи, страдащи от синдром на малабсорбция (малабсорбция), хронично възпаление на тънките черва, цироза на черния дроб.

Витамин D3 взети от: H4>
 • фрактури с бавно образуване на калуса;
 • загуба на калций ( “измиване” на костите и зъбите);
 • метаболитна остеопатия (костно заболяване);
 • остеопороза с различен произход;
 • рахит и рахит състояние;
 • мускулна болка, spazmofilii;
 • gipocalziemicescoe тетания;
 • прост псориазис, витилиго;
 • дефицит на витамин D;
 • остеомалация.

Витамин D3 за бебета се предписва за предотвратяване на рахит и други подобни условия. Дефицит калциферол се проявява при деца с края на затваряне на фонтанелата, загуба на скелетните мускули. Нарушена костната минерализация, като резултат, те са деформирани.

Профилактика D3 администрация е от съществено значение за деца и възрастни с недохранване, вегетарианска диета, неадекватна излагане на слънце, както и липсата на физическа активност. Жените витамин D3 се прилага след 45-50-годишна възраст за профилактика на остеопороза, тежка менопауза. Допълнителният прием на калциферол в зряла възраст предотвратява костна чупливост, поддържа имунната система

продължава on’attuale.EN: Hemlock – терапевтични свойства и противопоказания на билки.
Каква е разликата витамин D и D3

калциферол е комплекс от 5 стероид на вещества от подобен физиологично действие. Витамин D не съществува като единична химично съединение за разлика от всяка представителна група. Според проучвания 90% от резервите на витамин D в организма се дължи на неговото образуване в кожата при осветяване от слънцето. Само 10% идва от храна.

високи дози калциферол, използвани за терапия на лекарството. Витаминно-минерални и хранителни добавки се предписват с превантивна цел. Произходът на витамин D не се отразява на участие в обмяната на веществата. Много по-често за профилактика и лечение холекалциферол (колекалциферол).

Изработване вещество от ланолин, който се извлича по време на промиването на овча вълна. Първо почисти суровина, отделя 7-дехидрохолестерол, той облъчва с ултравиолетова светлина. D2 се при същото третиране на ергостерол синтезира от гъбички или лишеи.

Как да приемате витамин D3 капсули за деца и възрастни

лекарството е под формата на дъвчаща таблетки, капсули, масло или воден разтвор. Калциферол са мастноразтворими вещества, така маслен разтвор за инжектиране и поглъщане се счита за най-добрият вариант.

Калций-D3-МИК капсули могат да вземат и деца над 12 години и възрастни 2-3 парчета два пъти на ден с храна. За предотвратяване на заболявания, причинени от липсата на витамин D, предписан курс на 1 месец. лечение на остеопороза се провежда в продължение на 3 месеца.

Витамин D3 за деца от ранна възраст е по-добре да се използва под формата на капки рецепция вътре. Минималната доза даде летен максимум и зимата. Профилактичният прием при деца продължават първите 2 години от живота си.

масло разтвор Vigantol назначава доносени новородени 1 капка, преждевременно – 2 капки дневно. В рахит, дозата се увеличава до 2-8 капки на ден. Рутинно приемане за възрастни и деца – 1 или 2 капки / ден, синдром на малабсорбция – от 5 до 8 капки в остеомалация – от 2 до 8 капки, за остеопороза. – от 2 до 5 капки

Aquaderm назначава новородени 4 седмици на базата на 1-2 капки дневно, с рахит – от 2 до 10 капки / ден в зависимост от тежестта, бременна 1 капка на ден по време на менопаузата – 1 или 2 капки / ден с 1 супена лъжица на течността. . Същата доза се препоръчва от производителите в инструкциите за употреба решение Aqua Complivit D3

Прочетете повече on’attuale.EN: Фасул: ползи и вреди за здравето
Прилагане на бременност и кърмене

холекалциферол по скалата на възможните рискове за плода, използван в САЩ, принадлежи към категория С. Това означава, че съответните проучвания не са провеждани, обаче, използването по време на бременност може да бъде оправдано от потенциалната полза за майката с очевидни негативни ефекти върху плода.

Лекарството се използва при бременни жени в ниски дози. Дългосрочна предозиране може да предизвика фетален свръхчувствителност към витамин D3, и други нежелани последици.

Установено е, че холекалциферол преминава в кърмата, ако кърмещата жена взема лекарството в дози по-високи от препоръчаните няколко пъти. По време на хранене на бебето трябва да пие витамин D3 в минимални дози, необходими за предотвратяване на свръхдоза в вашето бебе.

Съвременните изследвания разкри полезните ефекти на витамин D3 върху репродуктивната система на жените. Холекалциферол полезни при менструални смущения, синдром на поликистозни яйчници, подготовка за концепция, IVF.

Взаимодействие с други лекарства

Антиациди – Gastal, Gastracid, Maalox – с продължителна употреба или при високи дози имат обратен ефект калциферол. Алуминиеви соли в състава на лекарства от киселини може да наруши костната минерализация.

Абсорбцията на холекалциферол намали антиконвулсантни лекарства, антибиотик рифампицин, холестирамин, използвани за профилактика на атеросклероза и сърбеж на кожата, с обструкция на жлъчните пътища. Витамин D3 може да подобри токсичните ефекти на сърдечни гликозиди.

противопоказания и странични ефекти

Холекалциферол не трябва да се използва, когато се увеличава концентрацията на калций в кръвта и урината, и образуването на калциеви камъни (камъни в бъбреците). Това е забранено да D3 със свръхчувствителност към активното вещество или другата съставка на капки / таблетките. Противопоказания са бъбречна недостатъчност, саркоидоза.

странични ефекти често причинени от Алергия към витамин D3, хиперкалцемия и / или хиперкалциурия. Има слабост, главоболие, мускулни и ставни болки, гадене, раздразнителност. Хроничното приложение и предозиране може да предизвика повръщане, нарушения на сърдечния ритъм. Притеснявате се за тежка жажда, увеличение на образуването на урина. В бъдеще, има условия за образуване на камъни в бъбреците, нефрокалциноза.

Забележете, че холекалциферол е част от мултивитаминни комплекси. Едновременно приемане на няколко препарати, съдържащи витамин D3 може да доведе до хиперкалциемия. При липса на симптоми на дефицит на D3, вземете минималната доза от лекарството, или ограничава до включването в диетата на храни, богати на витамини.

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...